Нинова: Президентът да смени Главчев! Иначе внасяме вот на недовериеПрезидентът Румен

...
Нинова: Президентът да смени Главчев! Иначе внасяме вот на недовериеПрезидентът Румен
Коментари Харесай

Нинова: Президентът да смени Главчев! Иначе внасяме вот на недоверие

Нинова: Президентът да смени Главчев! Иначе внасяме избор на съмнение

Президентът Румен Радев да смени служебния министър председател Димитър Главчев и да не назначава новите министри. За това прикани през днешния ден в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия и Възраждане внасят избор на съмнение към служебното държавно управление, в случай че Радев не смени Главчев.

Това е в нарушаване на духа на конституцията, където служебният кабинет би трябвало да е равно далечен от партиите, безпристрастен и да организира почтени избори.

В тази обстановка безусловно слагаме под подозрение честността на изборите.

Това, което направи Борисов, а по-късно Главчев чинно извърши, е сериозен удар по правилата на правовата страна и конституционния ред.

Очевидно този кабинет е на каишка и ще извършва това, което му каже Борисов.

Затова призовахме президентът Радев да смени премиера Главчев. По новата конституция може да го направи. И да не назначава новите министри “, обясни Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание.

От парламентарната естрада, в декларация от името на партията, Корнелия Нинова напомни противоречащите си изказвания на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който след оповестяването на кабинета „ Главчев “ твърдеше, че няма нищо общо със служебното държавно управление, а по-късно настоя за промяна на министъра на външните работи и се закани на премиера с последици, в случай че откаже.

И се обърна към служебния министър-председател Главчев: „ Той ви принуди, да ви заплашва, че в случай че не го извършите, ще има тежки последствия за вас. “

„ Това е пуделщината в политиката. Утре Борисов може да подреди на Главчев какви да са резултатите от изборите “, безапелационна е ръководителят на Българска социалистическа партия.

„ Мафията е властта през днешния ден в България. Кукловодите си назначават пионки, а пионките обслужват кукловодите. Това е моделът „ Борисов “ – за малко разтърсен и твърдо възобновен “, сподели още Нинова.

Соцлидерката се обърна и към европейските посланици, които съгласно нея са били излъгани от Борисов, че няма да се меси в служебния кабинет.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР